Kisbodak: Disznóölés és perzselés (kép)

Szeretettel köszöntelek a Kisbodak klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 141 fő
  • Képek - 1801 db
  • Videók - 5 db
  • Blogbejegyzések - 19 db
  • Fórumtémák - 7 db

Üdvözlettel,

Kisbodak klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kisbodak klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 141 fő
  • Képek - 1801 db
  • Videók - 5 db
  • Blogbejegyzések - 19 db
  • Fórumtémák - 7 db

Üdvözlettel,

Kisbodak klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kisbodak klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 141 fő
  • Képek - 1801 db
  • Videók - 5 db
  • Blogbejegyzések - 19 db
  • Fórumtémák - 7 db

Üdvözlettel,

Kisbodak klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kisbodak klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 141 fő
  • Képek - 1801 db
  • Videók - 5 db
  • Blogbejegyzések - 19 db
  • Fórumtémák - 7 db

Üdvözlettel,

Kisbodak klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Disznóölés és perzselés

A téli hideg időjárás és a farsangi időszak a legalkalmasabb a disznóölésre.
Régebben majd minden csládnál manapság egyre kevesebb helyen találkozunk ezzel a kimondottan falusi eseménnyel.
A család már az előző napon készül rá. Késeket köszörülnek, a megfelelő edényeket készítik el, s a perzseléshez pedig a szalmát, a nyársakat.
Azon a napon korán kel a család apraja, nagyja. A férfiak erőt gyűjtve egy stampedli pálinkával köszötik a nagyy esemény kezdetét. Majd a kiválasztott disznót többen megragadják és a böllér elvégzi a dolgát.
Ezután a perzselés következik. Égő szalmával eltávolítják a szőrt az állatról , jól megmossák, és feldarabolják,
A munkák végeztével disznótórt ülnek, jó ebéddel és finom borocskával kedveskednek a segítő kezü férfiaknak, asszonyoknak.

Látta 934 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Jó nézni ezeket a fotókat., felidézik a régi hazai disznóöléseket. Öröm látni, hogy nem hal ki a hagyomány. Eszembe jut egy kép a múltból: reggel iskolába mentünk, és láttuk a temetővel szembeni Makai János bácsiék kiskapuján az előző nap készített hurka karikák odafagyott helyét....

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu