Szeretettel köszöntelek a Kisbodak klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kisbodak klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kisbodak klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kisbodak klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kisbodak klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kisbodak klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kisbodak klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kisbodak klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A téli hideg időjárás és a farsangi időszak a legalkalmasabb a disznóölésre.
Régebben majd minden csládnál manapság egyre kevesebb helyen találkozunk ezzel a kimondottan falusi eseménnyel.
A család már az előző napon készül rá. Késeket köszörülnek, a megfelelő edényeket készítik el, s a perzseléshez pedig a szalmát, a nyársakat.
Azon a napon korán kel a család apraja, nagyja. A férfiak erőt gyűjtve egy stampedli pálinkával köszötik a nagyy esemény kezdetét. Majd a kiválasztott disznót többen megragadják és a böllér elvégzi a dolgát.
Ezután a perzselés következik. Égő szalmával eltávolítják a szőrt az állatról , jól megmossák, és feldarabolják,
A munkák végeztével disznótórt ülnek, jó ebéddel és finom borocskával kedveskednek a segítő kezü férfiaknak, asszonyoknak.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!